Vâlcea: ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

0
26

În perioada 27 – 29 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale și orășenești și Poliției Stațiunii Voineasa au acționat, pe drumurile publice din județ,  pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nererespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și consumul de băuturi alcoolice și alte substanțe interzise la volan.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În acest sens, polițiștii au aplicat 534 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 174.500 lei.

Totodată, au fost verificate 631 de autovehicule, legitimate 699 de persoane și efectuate 193 de testări de alcool și droguri.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 79 de permise de conducere (57 pentru viteză, 2  pentru consumul de alcool la volan, 12 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 4 pentru alte abateri).

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 5 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic.

  •  

             La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au continuat  să acționeze preventiv – reactiv pe raza întregului municipiu.

Poliţiştii au desfășurat activităţi pentru siguranţa cetăţenilor, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în vederea prevenirii activităţilor infracţionale şi creşterii vizibilităţii poliţiei în stradă.

Au fost legitimate 140 de persoane și au fost verificate 90 de vehicule, iar pentru abaterile depistate, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 7 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991 Rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum și 2 sancțiuni contravenționale la alte acte normative, în valoare totală de 23.670 de lei.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras un certificat de înmatriculare.

  •  

             La data de 28 octombrie a.c., în intervalul orar 14.00 – 22.00, poliţiştii de la Secțiile nr.10 Poliție Rurală Măciuca și nr. 11 Poliție Rurală Zătreni au acţionat pe raza de responsabilitate a celor două secții de poliție rurală pentru prevenirea faptelor ilicite, dar și pentru depistarea, identificarea si tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

Astfel, au fost legitimate 73 de persoane și au fost verificate 64 de vehicule, iar pentru abaterile depistate, polițiștii au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.170 de lei.

Astfel de acțiuni vor continua pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni care aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat.

  •  

INFRACȚIUNI RUTIERE DESCOPERITE DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC

                  La data de 27 octombrie a.c., un bărbat de 53 de ani, domiciliat în municipiul București,  a condus un autovehicul pe DJ 643 B, în localitatea Măciuca, sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au procedat la efectuarea testării cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care  conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației în organism.

  •  

                La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 10:50, polițiștii Secției nr. 9 Pietrari au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care circula în localitatea Stoenești, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației în organism.

  •  

               Tot ieri, în jurul orei 15:50, polițiștii Formațiunii Rutiere Horezu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din localitatea Pietrari, care circula pe DJ 646 E, în localitatea Bărbătești, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației în organism.

În toate cazurile, au fost înregistrate dosare penale, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.