VÂLCEA – ACȚIUNILE PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ ÎN JUDEȚUL VÂLCEA CONTINUĂ

0
125

 Peste 390 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și peste 60 de permise de conducere au fost reținute, pe parcursul săptămânii trecute, de către poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Aceste acțiuni au avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal: viteza excesivă, depășire neregulamentară, abateri bicicliști și conducerea sub influența alcoolului /substanțelor psihoactive pe principalele drumuri din județul Vâlcea.

Astfel, în perioada 14-20 noiembrie a.c., pentru abaterile constatate, au fost aplicate 398 de sancțiuni contravenționale.  Dintre acestea, 230 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducere sub influența alcoolului, 29 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului și 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

De asemenea, au mai fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 43 pentru abaterile săvârșite de pietoni, iar 21 pentru alte nereguli.

Totodată, au fost reținute 64 de permise de conducere, dintre care 49 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 11 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și 4 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Polițiștii vâlceni au mai constatat 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Exemplificăm următoarele:

1. La data de 18 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 26 de ani, din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea,  în timp ce conducea un autoturism în muncipiu, având permisul de conducere suspendat.

În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru T1A, COC și T3 AMP, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive în organism.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

2. La data de 20 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au identificat un tănăr de 21 de ani, din muncipiul Sibiu, care conducea un vehicul pe DN 7, în localitatea Brezoi,  în timp ce efectua transport public de persoane contra cost pe ruta Călimănești-Sibiu și retur, fără a deține autorizație taxi sau licență de trasnport. Totodată, a transportat un număr de 5 persoane peste numărul maxim de pasageri înscriși în certificatul de înmatriculare.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 și O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în valoare de 1000 lei, iar ca măsură complementară i-a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehicului pentru o perioadă de 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.