Vâlcea – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 90 societăți comerciale, 134 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.400 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale (82 pentru nerespectare măsurilor de protecție individuală, 13 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, 2 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și o sancțiune aplicată unui operator economic pentru organizarea programului de lucru cu încălcarea legii ) valoarea sancțiunilor fiind de 21.000 de lei.

De asemenea, în urma activităților de verificare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Măciuca și polițiștii locali din Râmnicu Vâlcea a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din Valea Mare și un bărbat de 44 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care nu au respectat măsura carantinei, nefiind găsiți la domiciliu.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Facem apel către cetățeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version