VÂLCEA – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A INDISCIPLINEI PIETONALE, DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI DIN VÂLCEA

0
388

                Efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Poliţiilor municipale şi orăşeneşti, Poliţiei Staţiunii Voineasa şi Secţiilor de poliţie rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat și desfăşurat, ieri, acţiuni preventiv-reactive pentru combaterea neacodării priorității de trecere pietonilor și pentru combaterea nerespectării normelor legale de către pietoni în județul Vâlcea.

Obiectivele acestor acțiuni au fost următoarele:

  • Asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică;
  • Reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorității de trecere  pietonilor;
  • Verificarea semnalizării rutiere la nivelul trecerilor de pietoni și dispunerea de măsuri în cazul constatării unor nereguli pentru remedierea acestora;
  • Combaterea conducerii agresive;
  • Verificarea respectării normelor legale de către pietoni;
  • Verificarea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • Depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive;
  • Verificarea transporturilor de marfă şi persoane avându-se în vedere transportul de imigranţi.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 57.000 de lei. Dintre acestea, 25 au fost pentru abateri săvârșite de pietoni, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 5 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 66 pentru alte nereguli.

Au fost reținute 19 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, din care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, 4 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 4  pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Tot în cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și una pentru alte fapte.

Exemple semnificative:

1. La data de 23 noiembrie a.c., un bărbat din municipiul Curtea de Argeș a condus un autoturism pe DC 137 în localitatea Vaideeni, județul Vâlcea, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat o valoare de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei.

Polițiștii Formațiunii Rutiere Horezu au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

2. Totodată, polițiștii Formațiunii Rutiere Băile Govora au identificat, tot  în cursul zilei de ieri,  un bărbat din orașul Băile Govora în timp ce conducea un autovehicul în localitate cu permisul de conducere reținut.

A fost întocmit un alt dosar penal în care cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.