Vâlcea – Acţiuni ale IJP

0
159

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, împreună cu cei din orașul Călimănești,au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele unui bărbat care este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

La data de 28 martie a.c., polițiștii au dus la îndeplinire un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pe numele unui bărbat de 24 de ani, din orașul Călimănești, județul Vâlcea,acesta având de executat  o pedeapsă de 11 luni  inchisoare.

În fapt, acesta a fost depistat de polițiști, în data de 08.10.2021, timp ce conducea un autoturism în municipiul Râmnicu Vâlcea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Bărbatul a fost condus în vederea încarcerării, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mioveni din județul Argeș.

  •  

DOSARE PENALE LA REGIMUL RUTIER

În data de 28 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 18.00, polițiștii Serviciului Rutier au organizat și desfășurat mai multe acțiuni pentru verificarea legalității trnsportului public de persoanepe DN 7, DN 64 și DN 67 din județul Vâlcea.

Astfel, polițiștii au verificat 32 de autovehicule, au legitimat 45 de persoane, iar pentru abaterile depistate au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale,  în cuantum de aproximativ 9.800 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 2 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul activităților derulate au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier,respectiv 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Exemplificăm:

1.La data de 28 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea un autotren pe DN7, km 187+600m, în localitatea Călimănești, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul a rezultat o valoarea de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.     

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.      

2. La data de 28 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Formațiunii Rutiere Drăgășani au depistat un bărbat, de 63 de ani, din localitea Cungrea, județul Olt, în timp ce conducea o autoutilitară, în municipiu, având autovehiulul radiat din circulație.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, autovehiculul este radiat din circulație.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

  •  

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE PE LINIE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ

                Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier,Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Analiză a Criminalității au desfășurat ieri, activități preventiv – informative și de educație rutieră la Școala Gimnazială Oltețu cu clasele I-VIIIdin comuna Diculești, județul Vâlcea, în cadrul proiectului Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilitate participanților la traficpentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul acestei activități au fost prezenți 108 de persoane, respectiv adulți și copii.

Elevilor le-au fost prezentate laboratorul de educație rutieră, precum și dotarea(alcooltest, drugtest, pistol radar, TrueCam, stație emisie- recepție), aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri.

Aceștia s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, mopedele, trotinetele electrice sau motocicletele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă.

Pe parcursul activității, copiii au răspuns pozitiv la activitățile prin care au fost simulate diverse situații întâlnite în trafic, învățând cum să se asigure din ambele părți atunci când traversează strada și semnificația culorilor semaforului, conștientizând totodată și importanța respectării regulilor de circulație.

De asemenea, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun/microbuze școlare.

Indiferent de vârsta participanților la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferența în cazul unui eveniment rutier, salvând vieți.

Astfel de activități preventiv-informative vor continua și în perioada următoare.

  •  

Restricții circulație în data de 28.03.2023, în funcție de condițiile meteo:

– Pe sectorul de drum DN 7 km 220+600 – km 221+000 în extravilanul localității Tutulesti se lucreaza la curățire șanțuri între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 cale dirijată de piloți de circulație.

– Pe sectorul de drum DN 7 km 235+300 – km 236+000 pe raza localității Caineni se lucrează la taiere arbori periculoși între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

– Pe sectorul de drum DN 7A km 25+500 – km 27+200 în extravilanul localității Malaia se lucrează la ranguire versanți  între  orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se închide/ se deschide în reprize de max.20 minute dirijată de piloți de circulație.

– Pe sectoarele de drum DN 67 km 142+800 – km 143+000 și km 147+700 – km 147+800 pe raza localitățiilor Slatioara și Maldaresti se lucrează la montare parapet metalic între orele 08:00 – 16:00 . Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație .

  •  

EVENIMENT FEROVIAR LA ALUNU

La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metrii, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune,  a deraiat de la o osie.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind  constatate doar pagube materiale.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.

Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.