VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
113

SURPRINS ÎN TRAFIC DE CĂTRE POLIȚIȘTI, ÎN TIMP CE CONDUCEA SUB INFLUENȚA UNOR SUBSTANȚE PSHIHOTROPE

În data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 11:45, un bărbat de 35 de ani, din orașul Berbești, județul Vâlcea, a fost identificat de către polițiștii din Horezu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.67, în localitatea Horezu, sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă pentru substanța T1C  MDMA, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive în organism.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

  •  

AMENDAT PENTRU EFECTUAREA DE TAXIMETRIE ILEGALĂ

            Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat ieri, un alt bărbat în vârstă de 32 de ani, care conducea pe D.N. 7, în localitatea Milcoiu, o autoutilitară (8+1 persoane), în timp ce efectua în mod ilegal transportul internațional public a 6 persoane contra cost, pe ruta Marea Britanie – România, fără a deține autorizație taxi sau copie conformă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în valoare de 2000 lei, iar ca măsură complementară i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Totodată, i-a fost suspendat și dreptul de utilizare a vehiculului pentu o perioadă de 6 luni.

            Pentru a se evita așteptarea la ghișeul de la sediul Serviciului Rutier Vâlcea  în zilele de vineri și luni când se înregistrează flux ridicat de solicitări și pentru a veni în sprijinul cetățenilor în calitate de deținători sau conducători de autovehicule, vă aducem la cunoștință că programul Compartimentului Relații cu Publicul se desfășoară și în zilele de sămbătă și duminică, în intervalul orar 10:00-12:00, pentru:

– restituiri permise de conducere;

– restituriri certificate /plăcuțe de înmatriculare;

– programări pentru sustinere testare;

– cereri de reducere perioade de suspendare;

– depunerea hotărârilor judecătorești (civile/penale) ale instanțelor;

– solicitări de mențiuni de validare ale dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice; etc.

De asemenea, programul de lucru cu publicul al Serviciului Rutier Vâlcea îl găsiți accesând link-ul: https://vl.politiaromana.ro/ro/utile/program-de-lucru, sau  pe site-ul I.P.J. Vâlcea la secțiunea <Utile– Program de lucru>.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.