VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
216

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În data de 8 noiembrie a.c.,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum  și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.

Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.

Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere(doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 55 de societăți comerciale, 152 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 2.478 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 42de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 8.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

               Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat și desfășurat acțiuni punctuale in zonele  și pe tronsoanele cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în județul Vâlcea.

În perioada 02-07 noiembrie a.c., polițiștii au acționat în trafic, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, dintre care 64 conform O.U.G.195/2002, pentru depășiri neregulamentare, conducere sub influența alcoolului, depășirea vitezei legale, neacordarea prioritate vehicule și alte abateri.

Au fost reținute 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, majoritatea pentru depășirea limitei legale de viteză cât și pentru alte nereguli.

Polițiștii vă recomandă să nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv, să nu depășiți limita legală de viteză în mers, să respectați regulile de circulaţie şi să adaptaţi o conduita bună la condiţiile de trafic și meteo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.