VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
113

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ PENTRU COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN

               Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat pe tronsoanele cu risc rutier ridicat, pentru combaterea consumului de alcool la volan și a substanțelor psihoactive.

În perioada 6-7 noiembrie a.c., polițiștii au acționat în trafic, fiind aplicate 392 de sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența alcoolului, depășirea vitezei legale, lipsa centurii de siguranță și alte abateri.

Au fost reținute 56 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat și 6 infracțiuni la regimul rutier.

CONTROALE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA ARME, EXPLOZIVI ȘI SUBSTANȚE PERICULOASE

             Polițiștii au efectuat controale în municipiul Drăgășani, orașul Băbeni, orașul Horezu, comunele Slătioara, Vaideeni, Ionești, Pesceana, Amărăști și Sutești pentru verificarea deținătorilor legali de arme și muniții.

În perioada 6-7 noiembrie a.c. polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care deținătorii legali de arme și muniții din județul Vâlcea respectă prevederile legale în domeniu.

Au fost constatate 3 infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținătorii purtând asupra lor armele neletale, deși nu aveau acest drept.

A fost de asemenea aplicată o sancțiune contravențională de 2.000 de lei și s-au ridicat 4 arme neletale însoțite de muniția aferentă în vederea continuării cercetărilor.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În periada 5-7 noiembrie a.c.,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum  și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.

Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.

Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere(doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 266 de societăți comerciale, 644 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 9.108 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 173de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 25.500 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.