Vâlcea – Acţiuni ale IJP

0
69
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

BĂRBAȚI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI DIN VÂLCEA, PENTRU MAI MULTE INFRACȚIUNI

           Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Lăpușata, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, au reținut pentru 24 de ore, un bărbat din orașul Horezu, județul Vâlcea, cercetat pentru mai multe fapte la regimul rutier și infracțiuni silvice.

La data de 08 octombrie a.c., polițiștii au constatat în flagrant un bărbat în vârstă de 31 de ani în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat, pe drumurile publice de pe raza comunei Copăceni, județul Vâlcea, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma probatoriului administrat și continuării cercetărilor în mai multe dosare penale în care persoana în cauză este cercetată pentru mai multe infracțiuni săvârșite la regimul rutier și la regimul silvic, la data de 14 octombrie a.c., a fost dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere procedurală.

De asemenea, tot ieri, 14 octombrie a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au reținut pentru 24 de ore sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, un bărbat din comuna Diculești, județul Vâlcea pentru sâvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

În fapt, acesta a comis în perioada ianuarie-octombrie 2021 mai multe infracțiuni de furturi calificate prin sustragerea mai multor bunuri în valoare de de aproximativ 11.000 de lei, prejudiciu care a fost recuperat și predat persoanelor vătămate.

Acestaa a fost întrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, urmând să fie prezentat instanței tot cu propunere procedurală.

2 MANDATE EUROPEANE DE ARESTARE, PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

               Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în colaborare cu polițiști din Poliției orașului Călimănești au pus în aplicare 2 mandate de arestare europene, față de 2 bărbați din municipiul Râmnicu Vâlcea.

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii au executat 2 mandate de arestare emise de către autoritățile din Marea Britanie la data de 27.09.2021, față de 2 bărbați de 29, respectiv 31 de ani.

Aceștia erau căutați, în vederea arestării, pentru constituirea unui grup infracțional, trafic de persoane, supunerea la muncă forțată sau obligatorie și spălare de bani, fapte săvârșite în martie 2017 și ianuarie 2021.

Persoanele au fost încarcerate, pentru 30 de zile, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeș, urmând să fie îndeplinită procedura de extrădare către autoritățile judiciare din Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here