VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
49

ACȚIUNE PE LINIA ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

                     Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat activități specifice de control la deținătorii de arme.

La data de 27 mai a.c., polițiștii au acționat în comuna Stoilești pentru verificarea modului în care deținătorii de arme și muniții respectă legislația în vigoare.

În urma unui control la domiciliul unui bărbat de 69 de ani, au fost identificate 22 de cartușe, calibrul 12, confecționate artizanal. De asemenea acesta nu a respectat prevederile legale privind asigurarea corespunzătoare a muniției, aferentă armei deținute.

Continuând verificările, la locuința unui alt bărbat din  comună, polițiștii au găsit 5 cartușe militare, interzise la deținere.

Bunurile depistate au fost ridicate, fiind întocmite dosare penale.

De asemenea, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale de 6.000 de lei.

  •  

ACȚIUNI PE LINIE RUTIERĂ

  Polițiștii Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică și formațiunilor rutiere și de ordine publică din județ au acționat pentru combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor publice de persoane pe rute interne și internaționale în vederea creșterii gradului de siguranța rutieră și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

La data de 27 mai a.c., polițiștii au fost prezenți în trafic, oprind pentru control 123 de vehicule.

În urma neregulilor depistate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, 36 dintre acestea, pe linie rutieră.

La aceeași dată, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din Râmnicu Vâlcea au acționat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, aplicând 94 de sancțiuni contravenționale, 58 dintre acestea pe linie rutieră, 25 pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la răspândirea virusului SARS-COV 2, dar și în baza altor acte normative.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 13.180 de lei.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

  •  

ACȚIUNE PE LINIA CONTRABANDEI DE TUTUN ȘI  PROTECȚIEI MEDIULUI

        Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia protecției mediului și gestionării deșeurilor, dar și pentru prevenirea contrabandei cu țigări, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 12.000 de lei.

La data de 27 mai a.c., polițiștii au acționat pentru prevenirea contrabandei cu tutun, efectând controale la 6 operatori economici din Râmnicu Vâlcea, Budești, Sălătrucel și Golești.

Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale de 3.000 de lei.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 3 operatori economici care au ca obiect principal de activitate colectarea, depozitarea și comercializarea deșeurilor feroase, cu puncte de lucru în municipiul Drăgășani și orașul Băbeni.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, cuantumul acestora fiind de 9.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.