Vâlcea – Acţiuni ale IJP

0
22

În perioada 19-21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat controale la deținătorii legali de arme şi muniţii letale şi neletale  pentru a verifica atât condiţiile de păstrare cât și cele care au stat la baza autorizării şi instruirii deținătorilor de arme.

Polițiștii au efectuat 15 controale în municipiul Râmnicu Vâlcea și comunele Runcu, Furești, Diculești.

La 3 deținători de arme, polițiștii au constatat nerespectări de la prevederile legale privind modul de asigurare a securității armelor și munițiilor deținute, iar într-un caz s-a constatat că un bărbat deținea o armă neletală, iar permisul de armă aferent era expirat.

Polițiștii au întocmit 3 dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și au fost ridicate în vedere confiscării mai multe elemente de muniție și o armă neletală.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 295/2004, privind regimul armelor si al munițiilor și a fost anulat dreptul de deținere port si folosire a armelor si munițiilor pentru 3 deținători legali.

  •  

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ

           Polițiștii Serviciului Rutier au acționat în week-end în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier, pentru depistarea şi sancționarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și a reducerii numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere grave.      

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenționale aplicate conform O.U.G. 195/2002, din care 79 pentru viteză, valoare acestora fiind de peste 28.000 lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 21 de permise de conducere, dintre care 16 pentru viteză.

În această perioadă polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here