Vâlcea – ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

În perioada 18-24 ianuarie a.c., polițiștii vâlceni au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

Polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pe raza lor de competență, iar în urma activităților desfășurate au aplicat 721 de sancțiuni contravenționale, 141 din acestea fiind aplicate conducătorilor auto care au depășit viteza legală, totodată fiind reținute și 57 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale, efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale la 50 de bicicliști și 14 pietoni care nu au respectat prevederile regimului circulației rutiere.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

În dimineața zilei de 24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Zătreni au oprit pentru control, în localitatea Tetoiu, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

  •  

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 7, în orașul Brezoi, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Racovița.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că tânărul are dreptul de a conduce, suspendat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •  

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță:

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version