Vaccinarea persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu

0
36

Conform Instrucțiunii aprobate la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), vaccinarea persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât și a membrilor de familie care locuiesc în aceeași gospodărie, se efectuează prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe.

În conformitate cu prevederile documentului amintit, reprezentanții direcțiilor de asistență socială din cadrul consiliilor locale întocmesc listele cu persoanele de la domiciliu aflate în această situație și care doresc să fie vaccinate, împreună cu asistenții personali ai acestora (dacă au) și cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie.

Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile colaborează activ cu structurile de asistență socială, iar listele întocmite sunt transmise cu celeritate nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivel local, în vederea demarării procesului de vaccinare.

Nucleul de coordonare stabilește traseele, logistica și personalul necesare, pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât și membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie, nefiind nevoie de programarea acestora în platforma națională.

În acest sens, informăm populația înscrisă pe listele persoanelor imobilizate sau nedeplasabile din județul nostru faptul că a fost constituită prima echipă de vaccinare mobilă care va începe, de astăzi, acțiunile de vaccinare în teritoriu, iar persoanele programate la imunizare vor fi contactate telefonic de către personalul vaccinator cu 24 de ore înainte de data la care vor fi vaccinate.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here