Un nou imprumut

0
417

Municipalitatea asteapta avizul Ministerului Finantelor pentru solicitarea unui nou imprumut de la BERD. Acesta va avea o valoare de 67,5 milioane de lei si va fi utilizat pentru modernizarea a mai bine de 60 de strazi. Administratia locala este in faza avansata de negociere a unui noi imprumut de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. Practic creditorul a aprobat cererea, acum se asteapta avizul Ministerului Finantelor pentru demararea procedurilor specifice accesarii creditului. Valoarea acestuia este de peste 67 de milioane de lei si va fi folosit exclusiv pentru modernizarea strazilor. Daca imprumutul decurge conform planului in urmatorii ani vor fi modernizate mai bine de 60 de strazi, majoritatea din pamant. Pentru mare parte dintre acestea indicatorii tehnico-economici au trecut deja de avizul consilierilor locali. Este cel de-al patrulea imprumut pe care municipalitatea sibiana in contracteaza de la BERD. Acesta va avea o perioada de rambursare de 10 ani.
Vor intra in lucru strazile Octavian Nita, Malinului si Ana Ipatescu din zona Gusterita. Tot in Gusterita vor avea loc interventii majore pe Luncii, Frasinului, Pinului, Muncitorilor, Gorunului si Cedonia.
Zona Turnisor a fost impartita in doua segmente. Din primul vor intra in lucru strazile Zavoi, Stavilarului, Scurta, Iazu Morii si Cooperatorilor. Din cea de-a doua parte a cartierului vor intra in lucru strazile Trifoiului Graului Seceratoarelor si Ovazului. In zona Tiglari se va interveni pe Ulmului, Faiantei, Zidarilor, Fagului si Zugravilor.
Si zona Lazaret a fost impartita in doua parti. Prima dintre ele este compusa din strazile Balantei, Laminorului, Plevnei si Turgheniev. Din cel de-al doilea segment fac parte strazile Milescu, Libertatii, Luceafarului Lebedei, Arcului si Diaconovici. In cartierul Marmelada se va lucra pe Marului, Visinilor, Nucului, Prunelor, Parului si Fragilor. In zona Obor vor intra in lucru strazile Berzelor, Sincai, Oltului, Smighelschi, Calan si Salciilor. In cartierul Lupeni vor fi modernizate strazile Porumbeilor, Randunelelor, Traian, Armoniei si 1907. Din zona Tilisca vor face parte strazile Presaca, Stefan Luchian, Orlat si Talmacel. Interventii vor avea loc si in zona Piata Cluj. Aici vor fi modernizate strazile General Balan, Narciselor, Paltinis, Carpatilor, Margaretelor si Ion Pop Reteganu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.