duminică, octombrie 24, 2021
AcasăLOCALTuriste salvate de pe munte.

Turiste salvate de pe munte.

Salvamontistii sibieni au intervenit in noaptea de vineri spre sambata in Muntii Fagaras, de unde au recuperat doua turiste ratacite, aflate in stare de hipotermie. Salvatorii montani au fost alertati de cabanierul de la Barcaciu, unde era cazat un grup de turisti veniti din Germania.

Doua tinere nemtoaice s-au aflat in pericol de moarte in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce s-au ratacit in muntii Fagaras, la cota 2.000 de metri, la aproximativ doua ore de mers pe jos de cabana Barcaciu. Cele doua fete faceau parte dintr-un grup de turisti germani care erau cazati la aceasta cabana. Fetele au plecat in drumetie pe munte vineri, insa le-a apucat intunericul si odata cu lasarea cetii si a serii, s-au ratacit. Cabanierul de la Barcaciu a anuntat pe 112 lipsa fetelor, iar cei patru salvamontisti de la Balea au pornit in cautarea lor. Le-au gasit in toiul noptii, intr-o zona de gol alpin, in stare de hipotermie.
In noaptea in care s-au ratacit cele doua tinere termometrul nu a depasit 10 grade in Muntii Fagaras.
Pentru a evita astfel de situatii periculoase, salvamontistii sibieni le recomanda turistilor sa nu se aventuzeze pe creste la lasarea intunericului si sa se fereasca de fenomenele meteorologice extreme

Articolul precedentTalhar dupa gratii.
Articolul următorInca un egal pentru Vointa
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa