Ţigarete de peste 21.000 de euro confiscate de către poliţiştii de frontieră

0
60

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 21.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 252.000 de lei.

În data de 13 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani împreună cu cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de responsabilitate.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră au identificat, în apropierea graniţei cu R. Moldova, în zona localităţii Mitoc, o casă în care se aflau bunuri provenite din contrabandă.

În baza mandatului de perchiziție emis de către Judecătoria Darabani, poliţiştii de frontieră au intrat în locuinţa ce aparţine unui cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, unde au fost descoperite, într-o anexă a casei, mai multe cutii cu ţigarete de contrabandă.

La inventarierea bunurilor s-a stabilit faptul că sunt ţigarete de provenienţă extracomunitară. Astfel, în urma inventarierii s-a constatat ca este vorba despre o cantitate totală de 420.000 de ţigarete, cu o valoare de 252.000 de lei, toate fiind ridicate în vederea confiscării pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.