Monday, October 18, 2021
HomeULTIMA ORASUCCES ÎN CARIERĂ!

SUCCES ÎN CARIERĂ!

124 de studenți care urmează cursurile Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” vor efectua, timp de aproape o lună de zile, stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Astăzi, tineri viitori polițiști s-au prezentat la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, unde urmează să își pună în valoare cunoștințele teoretice și practice acumulate la orele de curs.

Aceştia sunt 40 din anul I, 36 din anul al II-lea, 31 din anul al III-lea şi 17 din anul al IV-lea. Pentru cei din primul an, aceasta reprezintă prima întâlnire cu aspectele practice ale muncii de poliție.

Cei 59 de băieți și 65 de fete își vor desfășura activitatea în cadrul tuturor structurilor inspectoratului, corespondente profilelor pentru care au optat.

Pe perioada practicii, fiecare dintre studenți se va afla sub îndrumarea unui tutore, un poliţist cu experienţă, care are rolul de a împărtăși cu acesta din tainele meseriei de polițist, majoritarea studenţilor fiind planificaţi să desfăşoare activităţi de practică în structurile operative.

Le urăm mult succes viitorilor polițiști!

  •  

Reamintim că, începând cu 26 ianuarie 2020, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale prin Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa