ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISOARII, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI VÂLCENI

0
116

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea împreună cu polițiștii orașului Ocnele Mari au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, față de un bărbat din orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii au executat un mandat de arestare emis de către Tribunalul Vâlcea față de un bărbat de 27 de ani, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 11 ani închisoare, în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, tulburarea ordinii și liniștii publice, lovirea sau alte violențe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, în data de 08.09.2019, acesta i-a aplicat unei persoane de sex masculin, lovituri cauzatoare de moarte în timp ce se afla în fața unui bar din orașul Ocnele Mari, tulburând totodată ordinea și liniștea publică prin provocarea de scandal. Tot în aceeași zi, cel în cauză a condus un autoturism în localitate, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, suspendat.

În cauză, bărbatul a fost încarcerat într-un penitenciar din județul Argeș.

  •  

SIGURANȚA PUBLICĂ ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR DIN VÂLCEA

           La data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Râmnicu Vâlcea și secțiile de poliție arondate, au acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică în municipiu.

În urma acțiunii au legitimat 162 de persoane și au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991 și 2 la alte legi, în valoare totală de 6407 lei.

De asemenea, au verificat 102 autovehicule, fiind reținut în vederea susupendării dreptului de a conduce pe drumurile publice 1 permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea- Biroul Ordine Publică au depistat 2 tineri în municipiu, care dețineau într-un autoturism substanțe interzise.

În urma controlului autovehiculului, au fost identificate fragmente vegetale de culoare verde-olive cu miros specific, într-o cutie și într-un pachet de țigări, susceptibile a fi substanțe cu efect pshioactiv.

Bunurile găsite au fost ridicate de către polițiști, întocmindu-se un dosar de cercetare penală în vederea documentării faptei.  

  •  

În data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Băile Govora au identificat în trafic un bărbat din comuna Stoenești, județul Vâlcea, care ar fi condus un autovehicul în comuna Bunești, sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

Din verificările efectuate de către polițiști a reieșit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.65 mg./L alcool în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei în sânge.      

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.