ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Intervenţii ale ISU

0
308

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 29 de misiuni.

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 12 situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: 3 traumatisme, două accidente rutiere și 7 diverse afecțiuni medicale.
După acordarea primului ajutor calificat, 11 pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
Judeţul Vâlcea s-a aflat sub atenționare de Cod Galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ, iar la altitudini de peste 1700 m sub atenționare de Cod Portocaliu, din data de 11.12, de la ora 17.00 până în data de 12.12.2021, la ora 17.00, iar atenționare hidrologică COD PORTOCALIU pe râurile Lotru și Olteț de la data de 12.12.2021, în intervalul orar 02.00-24.00.
La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea s-a operaționalizat grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.
În data de 12.12.2021, începând cu ora 06.45, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din 5 gospodării, în localitățile: Racovița (2), Brezoi (2) și Horezu (1).
La această oră, pompierii militari intervin pentru evacuarea apei din ce-a dea doua gospodărie din localitatea Racovița. Intervenția s-a desfășurat și pe timpul nopții, iar în cursul zilei de astăzi se va finaliza.
În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 13 situații de protecție a comunități: 5 misiuni de verificare/recunoaștere la secția ATI COVID 19 a Spitalului Județean Vâlcea, 5 misiuni decontaminare mijloace și personal propriu, facilitarea accesului într-o locuință din localitatea Drăgășani, două asigurări de măsuri de apărare împotriva incendiilor la câte un accident rutier în localitățile Slătioara și Bunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.