ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – BĂRBAT URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

0
158

Polițiștii din Râmnicu Vâlcea au identificat în trafic un bărbat  de 23 de ani,  urmărit internațional pentru comiterea mai multor infracțiuni în Spania.

În noaptea de 13 spre 14 decembrie a.c., în jurul orei  00:53, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în municipiul  Râmnicu Vâlcea, un autoturism condus de un tânăr.

În urma verificărilor efectuate au constatat faptul că, pe numele acestuia era emis un mandat internațional de arestare, emis de autoritățile judiciare din Spania, pentru comiterea infracțiunilor de fals de material în inscrisuri, uz de fals și fraudă informatică. 

În fapt,  în anul 2017, acesta împreună cu mai multe persoane au falsificat documente oficiale și au postat pe pagini web de magazine, anunțuri nereale,  privind vânzarea de  utilaje agricole și industriale, inducând astfel în eroare mai multe persoane, iar după ce încasau sumele de bani, aceștia nu le mai livrau produsele.

Acesta a fost încarcerat pentru 30 de zile, la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeș, urmând să fie îndeplinită procedura de predare către autoritățile judiciare din Spania.

  •  

ACȚIUNI „FOC DE ARTIFICII ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

          Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale cu articole pirotehnice.

În data de 13 decembrie  a.c.,  polițiștii au desfășurat o acțiune în municipiu pentru  identificarea persoaneșor care nu respectă  legistlația în vigoare privind deținerea, comercializarea și trasportarea de articole prirotehnice.

Astfel, a fost depistat un bărbat de 22 de ani, din comuna Mihăești, în parcarea unei societăți comerciale din Râmnicu Vâlcea, deţinând într-un autoturism mai multe articole pirotehnice, cu intenția de a le comercializa și care erau interzise la deținere.

A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  “orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept” conform Legii nr. 126/1995 și au fost ridicate  în vederea conficării  un număr de 2310 de articole pirotehnice, respectiv petarde, categoria  P1 și 2 baterii de artificii.

Totodată, s-a dispus și indisponibilizarea autoturismului folosit pentru săvârșirea faptei.   

Acțiunile de acest fel vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.