ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Activităţi ale IJP

0
78

ACȚIUNI AMPLE PE LINIE RUTIERĂ

           Polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru reducerea răspândirii virusului SARS-COV2, în municipiul Râmnicu Vâlcea, orașul Bălcești și comunele arondate acestuia.

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii au acționat în orașul Bălcești, în intervalul orar 14:00-20:00, fiind aplicate 75 de sancțiuni contravenționale de aproximativ 30.000 de lei, pentru depășirea vitezei legale, abateri ale bicicliștilor, consum de alcool la volan și altele.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 2 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

 La acceași dată, polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au acționat în municipiu, fiind oprite pentru control 108 autovehicule și legitimate 116 persoane.

S-au aplicat 33 de sancțiuni, de peste  6.000 de lei, fiind reținute de asemenea, 6 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

ACȚIUNE PE LINIE SILVICĂ LA MĂLAIA ȘI DRĂGĂȘANI

                Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice, sprijiniți de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au acționat pentru combaterea ilegalităților în domeniul silvic, în municipiul Drăgășani și comuna Mălaia.

În perioada 15-17 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat controale pentru combaterea activităților ilicite privind tăierea, transportul, deținerea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, în urma verificărilor realizate la un ocol silvic și sediile a doi agenți economici, au fost constatate două infracțiuni în baza Legii 46.2008.

De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale de 8.000 de lei și au confiscat 36,63 metri cubi de materiale lemnoase, diverse specii și sortimente, cu o valoare de aproximativ 11.000 de lei.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În data de 17 noiembrie a.c.,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum  și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.

Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.

Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere(doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 73 de societăți comerciale, 286 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 2.267 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 40de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, de 8.500 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here