ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
238

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

              Polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Măldărești au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu-Jiu, față de un bărbat din  comuna Stroești.

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii au executat un mandat de arestare, față de un bărbat de 42 de ani, dat în urmărire internațională, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 6 luni.

În fapt, acesta a fost  cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, fapta fiind comisă în municipiul Târgu-Jiu.

Bărbatul a fost condus la un penitenciar din județul Gorj.

  •  

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ ÎN JUDEȚ

                  Polițiștii rutieri vâlceni au acționat pe principalele artere rutiere din județ,  pentru prevenirea accidentelor.

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii au acționat în trafic, pentru prevenirea accidentelor care au la bază depășirea vitezei legale.

Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, dintre care 72 pentru nerespectarea limitei legale de viteză, de peste 30.000 de lei.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Viteza  excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum este una dintre cauzele primordiale ale accidentelor de circulaţie. În acest sens sugestivă este evoluţia în timp a acestora :

 În funcţie de cauzele principale care au condus  la accidentele rutiere grave pe principalele sectoare de drum, putem spune că:

  • în cazul sectorului de drum naţional viteza corelează cu traversarea neregulamentară a pietonilor, acestea rămânând în continuare principalele cauze ale accidentelor cu victime.
  • în cazul drumurilor judeţene, principala cauză a accidentelor rutiere grave este conducerea imprudentă, urmată de abaterile bicicliştilor.
  • accidentele produse în stradă au ca principală cauză viteza, respectiv traversarea neregulamentară şi abaterile bicicliştilor.
  • referitor la drumurile comunale, nu am putea spune că se evidenţiază o anume cauză. În acelaşi timp, se observă printre cauzele care au determinat accidente rutiere grave viteza, neacordarea de prioritate vehiculelor (aceşti doi factori corelează) şi abaterile bicicliştilor.

Viteza execesivă la volan este de 2 tipuri, nelegală si neadaptată. În acest context, mai mult decât depășirea vitezei legale, conducerea cu viteză prea mare, în raport cu condițiile de trafic precum: vremea nefavorabilă, luminozitatea redusă a drumului, lipsa aderenței datorată umezelii, poleiului, zăpezii, aglomerația în trafic, pot crește semnificativ riscul de accidente.

Studiile arată că o creștere cu 5% a vitezei medii de deplasare determină o creștere cu aproximativ 20% a riscului de accident fatal.

Conduceți cu prudență!

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În data de 9 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22:00.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 49 de societăți comerciale, 131 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 1.118 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.