ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
101

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ ÎN JUDEȚUL VÂLCEA

             Polițiștii rutieri au acționat în perioada 22-28 noiembrie a.c., pe principalele artere rutiere din județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii au fost prezenți în trafic, în scopul conștientizării șoferilor și nu numai, cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea legii, fiind aplicate 326 de sancțiuni contravenționale, pentru depășirea vitezei legale, lipsa centurii de siguranță sau a dispozitivelor de siguranță omologate, precum și alte abateri.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 67 de permise de conducere, și retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat și 10 infracțiuni rutiere.

Recomandăm șoferilor să-și echipeze autoturismul corespunzător pentru sezonul rece, să evite manevrele riscante și să respecte limitele legale de viteză!

  •  

ACȚIUNE PE LINIE SILVICĂ

           Polițiștii Serviciul de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice, sprijiniți de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea  au acționat în municipiul Drăgășani și orașul Horezu pentru prevenirea ilegalităților în domeniul silvic.

În perioada 24-26 noiembrie a.c., polițiștii au acționat pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Au fost verificați 2 agenți economici care desfășoară activități de exploatare și comercializare de material lemnos, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 17.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea cantităţii de 64 m3 de materiale lemnoase, diverse specii și sortimente, cu o valoare de peste 34,000 de lei.

  •    

BĂRBAT REȚINUT LA SINEȘTI PENTRU VIOLARE DE DOMICILIU, DISTRUGERE ȘI AMENINȚARE

                Polițiști din cadrul Poliției orașului Berbești și Posturilor de poliție Alunu și Sinești au reținut pentru 24 de ore, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, un bărbat de 40 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere, amenințare și violare de domiciliu.

La data de 1 decembrie a.c., polițiștii au reținut un bărbat din comuna Alunu, cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, cu o zi înainte, în comuna Sinești.

În fapt, la data de 30 noiembrie a.c., cel în cauză ar fi distrus parbrizul unui autoturism parcat în fața unei locuințe, pe fondul unor neînțelegeri cu proprietara vehiculului.

Din investigații a reieșit că, anterior acestui incident, bărbatul ar fi pătruns fără drept în două locuințe din aceeași localitate, distrugând mai multe bunuri și amenințând una dintre persoanele vătămate.

Cercetările în această cauză sunt continuate de procurori și polițiști.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În perioada 26 noiembrie-2 decembrie a.c.,, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum  și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.

Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.

Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere(doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 392 de societăți comerciale, 1.171 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 7.000 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 143 desancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare de 31.750 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.