marți, noiembrie 30, 2021
AcasăLOCALŞTIRI SIBIU - VÂLCEA - Acţiuni ale IJP

ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

spot_img

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În ultimele 24 de ore,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum  și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.

Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.

Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere(doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 61 de societăți comerciale, 145 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 1.435 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

POLIȚITII RUTIERI DIN VÂLCEA ACTIONEAZĂ ÎN CONTINUARE PE LINIE RUTIERĂ

                În perioada 08-21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Poliției orașului Bălcești, Secției 10 Poliție Rurală Măciuca și Secției 11 Poliție Rurală Zătreni au organizat și desfășurat acțiuni pe zona de arondare a Poliției orașului Bălcești pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma acțiunilor defășurate, polițiștii au aplicat 391 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 129.170 de lei, dintre acestea 344 au fost aplicate conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 47 pentru alte acte normative. În mare parte, au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru nereguli ale bicicliștilor.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării, 7 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

  •  

ACȚIUNE PREVENTIVĂ PENTRU BICICLIȘTI

             Ieri, 23 noiembrie a.c., polițișttii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au efectuat acţiuni preventiv-reactive pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către biciclişti.

Obiectivul stabilit în cadrul acțiunilor a fost de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, polițiștii rutieri au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, din care 51  pentru bicicliștii care nu au respectat normele rutiere, au reținut 14 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost constatată și o infracțiune tot la regimul rutier.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vâlceni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând combaterea unor evenimente negative.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa