ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
306

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

     În perioada 7-9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22:00.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 158 de societăți comerciale, 599 de mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 3.355 de persoane, fiind aplicate 48 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, de 6.000 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

3 MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII DIN ZĂTRENI

             Polițiștii din cadrul Secției  nr. 11 Poliție Rurală Zătreni au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Judecătoria Târgul Cărbunești, județul Gorj, față de 3 bărbați, condamnații pentru furt calificat.

La data de 09 ianuarie a.c., polițiștii au pus în executare 3 mandate de arestare, față de 3 bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani,  din comuna Grădiștea, județul Vâlcea, condamnați la 2, respectiv 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în anul 2019 aceștia ar fi sustras mai multe bunuri din sediul unei societăți din județul Gorj.

Cei trei au fost încarcerați la Penitenciarul Târgu Jiu din județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.