ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
223

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI, PENTRU VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE ȘI ÎNCĂLCAREA ORDINULUI PROVIZORIU DE PROTECȚIE

                    Polițiștii din cadrul Poliției orașului Brezoi și posturilor de poliție Titești, Perișani, Racovița, Boișoara și Câineni au reținut pentru 24 de ore, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, un bărbat din comuna Câineni, cercetat pentru violență în familie și încălcarea ordinului provizoriu de protecție.

La data de 28 decembrie a.c, polițiștii au reținut un bărbat de 44 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea ordinului de protecție provizoriu.

În fapt, în perioada 23-28 decembrie a.c., acesta și-ar fi agresat fizic soția și ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de către polițiști, prezentându-se la locuința comună, deși avea obligația de păstra o distanță de 100 de metri față de persoana vătămată.

Bărbatul urmează să fie prezentat magistraților cu propuneri procedurale.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În data de 28 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22:00.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 83 de societăți comerciale, 87 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 1.539 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare de 2.000 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.