ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
298

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22:00.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 63 de societăți comerciale, 113 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 1.156 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare de 3.500 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

ACȚIUNE PE LINIA ARTICOLELOR PIROTEHNICE

             Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea și deținerea articolelor pirotehnice.

La data de 13 decembrie  a.c.,  polițiștii au acționat în municipiu, pentru  identificarea agenților economici care nu respectă  legislația în vigoare privind deținerea, comercializarea și transportarea de articole prirotehnice.

Astfel, au fost găsite mai multe petarde și artificii neconforme și neetichetate corespunzător, din categoriile F1 și P1.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale de 8.000 de lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 2.490 de bucăți de articole pirotehnice.

  •  

LA VOLAN, SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

             Polițiștii Biroului rutier Râmnicu Vâlcea au depistat și reținut pentru 24 de ore, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea un bărbat din municipiu, pentru infracțiuni rutiere.

În seara de 14 decembrie a.c., polițiștii au oprit pentru control, în Râmnicu Vâlcea, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani.

În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive și avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, acesta avea o alcoolemie de 0,29 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și conducere fără permis.

Cercetările sunt continuate de procurori și polițiști în cadrul dosarului penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.