Ştiri Sibiu – Val de infracţiuni constatate de poliţiştii sibieni

0
171

Tăieri ilegale de arbori, constatate de către polițiștii sibieni

          La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu, au identificat în cantonul 17 Turnu Roșu două persoane care au tăiat și sustras în mod ilegal un arbore de esență molid, precum și lemne de foc de esență fag.

          Polițiștii au constatat faptul că cei doi bărbați, în vârstă de 22 și 30 de ani, ambii din Sebeșu de Jos, au tăiat și sustras în mod ilegal un arbore esență fag în cantitate de 0,97mc și material lemnos de foc esență fag, în cantitate de 0.5 mc.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori (art. 107 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008) și furt de arbori (art. 109 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008), materialul lemnos fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Izvorul Florii Avrig.

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Jina au identificat, în extravilanul localității, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Jina, care ar fi tăiat ilegal 13 arbori din specia mesteacăn, cu diametre cuprinse între 14-28 cm.

În urma cercetărilor efectuate, arborii aferenţi cioatelor identificate au fost predate  Ocolului Silvic Jina.

 În cauză, la nivelul Postului de Poliție Jina s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori (art. 107 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008)

***

Bărbat urmărit de autoritățile germane, depistat de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu

La data de 15 septembrie a.c., în baza activităților specifice desfășurate, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au depistat, într-o locuință din municipiul Sibiu, un sibian în vârstă de 31 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis la data de 07.09.2022, un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 249 I, art. 250 II și art. 53 din Codul Penal German, respectiv violare de domiciliu și tâlhărie calificată.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, unde a fost prezentată prin videoconferință procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, acesta dispunând măsura reținerii pentru 24 în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu.

Totodată, în imobil, polițiștii au identificat o tânără de 17 ani,  cetățean german, în urma verificărilor fiind stabilit faptul că aceasta figurează ca dispărută de pe teritoriul Germaniei. Tânăra le-a declarat polițiștilor de la investigații criminale că pe întreaga perioadă a șederii pe teritoriul României nu a fost agresată fizic și nu a fost victima niciunei infracțiuni. Ulterior verificărilor, minora a fost predată unui reprezentant D.G.A.S.P.C Sibiu.

***

Cercetați penal pentru infracțiuni rutiere

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii din Dumbrăveni au oprit pentru control un ansamblu de vehicule (tractor și remorcă) condus de către un tânăr în vârstă de 17 de ani, din Valchid, încărcat cu 1,3 mc de material lemnos din specia stejar.  

Din verificările efectuate a rezultat faptul că minorul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. Totodată, polițiștii au constatat că niciunul dintre vehicule nu este înmatriculat iar ansamblul de vehicule i-a fost încredințat  spre a fi condus de către un membru al familiei.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat. De asemenea, cu privire la persoana care i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere.

În ceea ce privește materialul lemnos, s-a dispus confiscarea cantității de 1,3 mc transportată întrucât tânărul nu deținea documente justificative de provenință sau transport, fiindu-i aplicată și o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare de 2.500 lei.

La data de 15 septembrie a.c., în jurul  orei 19:50, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control în trafic, pe str. Nucului din municipiu, un autoturism condus de către un bărbat de 39 de ani, localnic.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Municipiului Mediaș – Biroul Rutier s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.