ŞTIRI SIBIU – Un nou peste Cibin dat în folosință, o nouă legătură rutieră pentru îmbunătățirea mobilității sibienilor

0
143

Noul pod peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului a fost finalizat și dat și folosință. Împreună cu noul drum peste Câmpșor, acesta asigură o legătură rutieră suplimentară între cartierul Ștrand, cartierul Turnișor și zona industrială vest.

“Mobilitatea alternativă este o prioritate pentru Primăria Sibiu, dar în paralel luăm în continuare măsuri care să decongestioneze traficul auto de pe arterele mari. Podul nou și drumul peste Câmpșor vor constitui o variantă pentru traficul auto și pentru bicicliști spre și dinspre zona industrială vest pentru sibienii care locuiesc în cartierul Ștrand, în Tilișca și chiar în Valea Aurie, ocolind astfel șoseaua Alba Iulia și strada Maramureșului, supraaglomerate la orele de vârf.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Noul pod peste Cibin a fost amenajat pentru circulația auto, deplasarea cu bicicleta și pentru cea pietonală, măsurând 30 de metri lungime și aproape 16 m lățime. Podul oferă acum:
Două benzi pentru circulația auto
Piste pentru biciclete pe ambele părți, separate de drum și de trotuare prin parapeți și respectiv borduri
Trotuare pe ambele părți ale podului
Un nou sistem de iluminat public, cu corpuri LED

De altfel, acest pod nu este singurul în atenția Primăriei. Reamintim că este în curs, aproape de finalizare, procedura de achiziție pentru modernizarea podurilor peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia și construcția unui nou pod în această zonă care să asigure legătura directă cu str. Maramureșului. De asemenea, pentru podul Maria Tereza, proiectul tehnic pentru reparațiile capitale este în lucru, iar după predarea acestuia se va contracta execuția lucrărilor.

Drumul nou peste Câmpșor care face legătura dintre str. Dimitrie Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor se apropie și acesta de finalizare, urmând ca lucrările să se încheie în primăvara anului viitor. Drumul în lungime de peste 1 km are 2 benzi de circulație, piste pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale drumului.

Până în prezent s-a realizat structura drumului și a trotuarelor, s-a creat canalizarea pluvială, pe carosabil s-a așternut primul strat de asfalt, pe trotuare s-a pus stratul de beton, pista pentru biciclete în dublu sens a fost amenajată și protejată prin diferență de nivel, fiind instalat și sistemul de iluminat public. Dacă condițiile meteo permit, constructorul va continua execuția lucrărilor. O lucrare mai deosebită pe acest drum a fost amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată, aici fiind amplasat un pavaj special, cauciucat, care asigură o trecere lină a căii ferate pentru autoturismele care tranzitează zona.

IMPORTANT! În contextul în care și podul peste Cibin dintre dreptul străzii Rozmarinului s-a deschis traficului, și acest drum nou poate fi tranzitat, traficul fiind deschis însă în condiții de șantier și cu restricții de viteză. Șoferii sunt atenționați ca la trecerea la nivel cu calea ferată să circule cu atenție sporită, respectând regulile de circulație aplicabile în aceste zone. În prezent se lucrează la instalarea unei bariere automate, cu semnele sonore și vizuale, inclusiv pentru pietoni și bicicliști, care va crește siguranța în trafic, aceasta urmând să fie pusă în funcție cel târziu în primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.