ŞTIRI SIBIU – Tehnologii smart în planificarea lucrărilor de întreținere și reparații a străzilor din Sibiu

0
185


Întreținerea și modernizarea rețelei de drumuri din Sibiu înseamnă pe de o parte investiții ample, iar pe de altă parte intervenții pentru întreținere și reparații, fie că este vorba de reparații punctuale ale defectelor sau de înlocuirea completă a stratului asfaltic. Însă, pentru ca intervențiile să se desfășoare la timp și să fie mai bine coordonate, este necesară o planificare mai riguroasă.

În acest scop, Primăria Sibiu va contracta dezvoltarea unei soluții informatice inteligente de planificare a acestui tip de lucrări, denumit în termeni de specialitate Road Asset Management System. Practic, acesta este un program informatic care va conține străzile din Sibiu și va înregistra starea acestora, precum și o planificare multianuală privind reabilitarea și întreținerea lor.

Într-o primă etapă se va alege o zonă pilot a orașului pentru a configura programul. Ulterior, după o perioadă de testare, aria se va lărgi pentru a cuprinde toate străzile din Sibiu.

Pentru crearea acestei soluții smart, Primăria Sibiu va beneficia de servicii de consultanță din partea unei firme italiene – Studi e Pianificazione del Territorio. Contractul este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin intermediul unui grant (finanțare nerambursabilă) în valoare de 300.000 de Euro, acordat Sibiului în cadrul ultimului împrumut contractat de Municipiul Sibiu.

Reamintim că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este partenerul Sibiului din anul 2005, Municipiul contractând în ultimii 15 ani, credite rambursate din bugetul local al orașului în valoare de 50,5 milioane de Euro, utilizate pentru modernizarea a peste 180 de străzi și alte obiective publice, precum poduri și viaducte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.