Ştiri Sibiu – Structura temporară a SCJU Sibiu a fost modificată: crește din nou numărul de paturi din zona verde

0
197


Numărul de paturi din „zona verde” crește de la 829 la 850;
Secția Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă relocată integral în structura modulară I;
Spitalul continuă să trateze pacienți infectați cu SARS-CoV2;

Scăderea constantă a numărului de cazuri grave și foarte grave de infectare cu SARS-Cov2, care necesită internare în cadrul SCJU Sibiu, a determinat reorganizarea structurii temporare a celei mai mari unități sanitare din județ cu scopul de a gestiona eficient activitatea medicală. Astfel, SCJU Sibiu a făcut demersuri către Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru avizarea modificării de structură, solicitarea spitalului fiind aprobată cu promptitudine. în baza prevederilor OUG 44/2022 precum și ale Ordinului 1334/2022.
Modificarea de structură presupune creșterea numărului de paturi non – Covid de la 829 și 850 și scăderea numărului total de paturi Covid de la 43 la 34.
Cele 34 de paturi Covid sun repartizate după cum urmează: 6 paturi de ATI (modularul mic), 2 paturi ATI-Obstetrică Ginecologie, 10 paturi – Secția Clinică Boli Infecțioase, 3 paturi pentru specialitățile chirurgicale și 13 paturi Obstetrică-Ginecologie.
Ca urmare a modificării, Secția Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă va fi relocată integral în structura modulară I, având 25 de paturi dintre care 5 paturi pentru arși. (în creștere cu 15 față de structura anterioară). De asemenea, Secția Clinică Boli Infecțioase va avea 35 de paturi în zona verde (cu 6 mai mult raportat la structura anterioară) și 10 în zona roșie.
Per total (zona verde și zona roșie) numărul de paturi în regim des spitalizare continuă este de 884 (850 verzi și 34 roșii).
În prezent, la nivelul spitalului are loc reorganizarea zonelor și adaptarea circuitelor medicale, noua structură urmând să fie funcțională în scurt timp.
Spitalul va continua să interneze pacienți cu forme severe și critice de SARS-CoV2, aceștia urmând să fie tratați în structurile de se asistență Covid menționate.
Subliniem că procesul de reorganizarea este unul complex și că în elaborarea noii structuri s-a luat în considerare derularea lucrărilor de reabilitare/renovare care se derulează în prezent. Precizăm că structura actuală este una temporară și că organizarea din prezent, cu clădiri, trasee și personal alocat poate fi modificată în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.