marți, noiembrie 30, 2021
AcasăLOCALŞTIRI SIBIU - Spune stop violenței!

ŞTIRI SIBIU – Spune stop violenței!

spot_img

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor  este marcată, anual, la data de 25 noiembrie.
            De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, datele şi rapoartele celor din „prima linie” au arătat că toate tipurile de violenţă împotriva femeilor şi fetelor, în special violenţa domestică, s-au intensificat.

            Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunității internaționale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume.

            Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al individului.

            În cadrul  DGASPC Sibiu sunt înfiinţate serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim rezidențial, destinate victimelor violenței domestice, care oferă găzduire pe perioadă determinată: Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice Sf. Ana, respectiv Locuință Protejată ”Victoria”, dar și unCentru de Consiliere pentru Agresori.

            De asemenea, la nivelul DGASPC Sibiu sunt furnizate servicii de consiliere psihologică, grup de suport, consiliere vocaţională victimelor violenţei domestice care fac parte din grupul ţintă al proiectului “VENUS- Împreună pentru o viaţă în siguranţă”.

            Cele 2 servicii sociale, respectiv Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Sf.Ana şi Locuinţa Protejată Victoria,  sunt situate în localităţi diferite, distribuite adecvat, astfel încât să asigure acces neîngrădit la servicii sociale și asistență tuturor victimelor supuse formelor de violență.

            În cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice ’’Sf. Ana’’ au fost găzduite de la începutul anului  67 de victime ale violenței în familie (23 adulți și 44 copii), iar în Locuința Protejată ”Victoria” 12 victime au primit găzduire (5 adulți și 7 copii). În ceea ce privește situația celorlalte victime pentru care nu s-a dispus găzduirea în cadrul CPRU Sf. Ana, acestea au rămas în monitorizarea SPAS-urilor de la domiciliu (30 de adulți și 63 de copii).

            Centrul de Primire în Regim de Urgenţă ”Sf.Ana a fost înființat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 și în prezent funcționarea acestuia este asigurată  exclusiv din bugetul  Consiliului Județean Sibiu.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa