Ştiri Sibiu – Simulare de incendiu la Spitalul Militar de Urgență Sibiu

0
70

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, astăzi, 9 mai 2022, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.
Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la etajul II al spitalului, unde se afla Secția Medicină Internă, în care au fost surprinse 2 persoane.
Întreg personalul medical și pacienții aflați la etajul respectiv (peste 30 de persoane) s-au autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al unității, pe locul de adunare, iar două persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul unui birou fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni.
Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.
Totodată, la finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul medical privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.
La acest exercițiu au participat peste 15 pompieri militari și paramedici cu 6 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare de la înălțime și de asistență medicală specializată).
În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public , asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.