Ştiri Sibiu – Sesiunea de comunicări a profesorilor de geografie din județul Sibiu 2022

0
294

30 de profesori de geografie au participat la a XIII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice pe probleme de geografie și didactica acesteia, organizată la Daneș, județul Mureș, de către filiala Sibiu a Societății de Geografie din România și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.
Și această ediție a constat în două secțiuni:
prezentarea în plen a comunicărilor de geografie și didactica acesteia – vineri, 10.06.2022;
aplicația de teren – sâmbătă, 11.06.2022.
Organizarea acestei ediții a revenit colegilor de la Școala Gimnazială Laslea, județul Sibiu: prof. Roth Kristian Otto (director), prof. Wolff Maria Georgeta (director adjunct), prof. Șerb Cosmina și prof. Marcu Dorin. Locația aleasă, deosebit de plăcută, a fost dată de pensiunea Dunessdorf din satul Daneș, județul Mureș. Cuvântul de deschidere a aparținut domnului prof. Furdui Mircea, președinte al filialei Sibiu a Societății de Geografie din România și participant la Conferința Națională a S.G.R., desfășurată la Focșani.
În cadrul primei secțiuni au fost prezentate 10 comunicări de geografie (geomorfologice, climatologie, hidrologie, demografie, transporturi și turism) și 5 comunicări de didactică a geografiei (marketingul clasei, curriculum la decizia școlii, proiectarea demersului didactic).
De asemenea, a fost decernată, de către Societatea de Geografie din România, diploma „George Vâlsan” pentru întreaga activitate dsfășurată la catedră în dezvoltarea învățământului geografic românesc, profesorilor Grozav Nicolae Petru (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), Stănculescu Rodica (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), Velica Radu Mircea (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu) și dr. Radu Ioan (Coelgiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu), „tinerii” noștri colegi pensionari.
Aplicația de teren, cu accent pe identificarea problematicii geografice și de amenajare teritorială s-a desfățurat pe traseul Daneș – Criș (județul Mureș) – Mălâncrav (județul Sibiu) – Laslea (județul Sibiu) – Apold (județul Mureș) – Agnita, cu obiective turistice naturale și antropice.
S-au dezbătut problemele legate de valorificarea patrimoniului turistic local (Castelul Bethlem din Criș, Biserica Evanghelică fortificată din Mălâncrav, Conacul Apafi din Mălâncrav, Biserica Evanghelică fortificată din Agnita, Muzeul Văii Hârtibaciului din Agnita) și de amenajare rurală și degradare a terenului (modificări în structura locuințelor din satul Laslea și alunecările de teren vechi – Movilele de la Apold).
Toate lucrările acestei sesiuni vor fi publicate în al XII-lea volum GEOSIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.