Ştiri Sibiu – Semnarea contractului „Reabilitare şi extindere rețele de apă şi de canalizare, conducte de aducțiune şi gospodărie de apă în Municipiul Mediaş”

0
102

Marți, 5 iulie 2022, la sediul Operatorului Regional Apa Târnavei Mari a fost semnat de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, directorul ATM, dl. Ioan Munteanu și reprezentantul firmei câștigătoare contractul ATM-CL-01 „Reabilitare şi extindere rețele de apă şi de canalizare, conducte de aducțiune şi gospodărie de apă în Municipiul Mediaș”, din cadrul proiectului major „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”.

            Contractul are o valoare 158.582.937,14 lei, cu TVA, iar durata prezentului contract este de 31 luni, de la data emiterii ordinului de începere a contractului și reprezintă durata de execuție a contractului.   

Obiectul contractului constă în derularea unor lucrări de extindere și reabilitare rețele de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în municipiul Mediaș, județul Sibiu.

            Proiectul major „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, prin contractul „Reabilitare şi extindere rețele de apă şi de canalizare, conducte de aducțiune şi gospodărie de apă în Municipiul Mediaș” continuă investițiile derulate în infrastructura de apă și canalizare din Mediaș, atât prin intermediul POS Mediu, cât și prin alte programe derulate de Primăria Municipiului Mediaș, pentru creșterea gradului de confort și în beneficiul populației deservite.

Contractul „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi de canalizare, conducte de aducțiune şi gospodărie de apă în Municipiul Mediaş” vizează reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă, cuprinzând următoarele elemente:

– Extinderea conductelor de transport apă cu lungimea de 6.675 metri;

– Reabilitarea conductelor de transport apă cu lungimea de 3.055 metri;

– Reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție apă cu lungimea de  25.579  metri;  

– Stație de pompare montată pe rețeaua de distribuție apă – 1 buc.;

– Stație de pompare montată pe conductele de transport – 1 buc.;

– Branșamente noi cu cămine apometru – 1.729 buc.;

– Înlocuire apometre existente cu contoare cu telecitire – 8.500 buc.;

– Gospodărie de apă nouă, cuprinzând:

– rezervor de înmagazinare apă potabilă cu volumul 250 mc – 1 buc;

– cămin debitmetru din beton armat – 1 buc.;

– stație de clorinare – 1 buc.

            De asemenea, prin contract se va realiza extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare menajeră, cuprinzând următoarele elemente:

– Extindere și reabilitare rețea de canalizare menajeră cu lungimea de 29.4266 metri;

– Conducte de refulare apă uzată menajeră cu lungimea de 390 metri;

– Racorduri de canalizare – 1.931 buc;

– Stații de pompare apă uzată menajeră – 2 buc.

Contractul face parte din „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, Județul Sibiu” (cod SMIS 137169), finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), cu o valoare totală de 700.258.507,21 RON (inclusiv TVA).

Finanțarea investiției se face astfel: 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13 % bugetul de stat și 2% bugetele locale. Contribuția Operatorului Regional la finanțarea investiției este de 6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.