ŞTIRI SIBIU – Se construiesc creşe noi în oraş

0
182

Lucrarile pentru noile crese din oras prind contur! La momentul de fata sunt in lucru 2 noi unitati de invatamant care sa ii primeasca, cel mai probabil de la anul pe anteprescolari. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 14 milioane de lei.

La cresa din Vasile Aaron vor fi disponibile 60 de locuri pentru micutii cu varste de pana in 3 ani respectiv 4 ani pentru cei care nu s-au nascut pana in luna septembrie si nu pot trece la gradinita. Investitia se face intr-o cladire deja existenta si costa 3,9 milioane de lei. La finalizarea lucrarilor aici vor fi 4 sali de clasa, o sala multifunctionala pentru luat masa si realizarea de activitati, un cabinet medical, un bloc alimentar dar si o spalatorie si vestiare.

In cartierul Strand se construieste una dintre cele mai mari crese din oras. Aceasta va avea 105 locuri si va costa 5.85 milioane de lei. Dupa finalizarea lucrarilor aici vor fi amnajate 7 Sali de clasa, o sala de mese, un cabinet medical dar si un spatiu pentru depozitarea carucioarelor.

In Tiglari este in constructie o cresa ce va oferi o capacitate de 90 de locuri. Vorbim despre o investitie de 4,5 milioane de lei. Cladirea va avea parter si etaj unde vor functiona 6 Sali pentru cursuri, o sala multifunctionala, bucataria dar si o sala speciala pentru biberoane.

Toate cladirile unde vor functiona noile crese vor beneficia de anvelopare termica, centrala termica proprie si, acolo unde este posibil chiar acoperis inierbat. De asmenea se vor realiza toate instalatiile de utilitati.

Cel mai probabil lucrarile se vor finaliza in cursul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.