Ştiri Sibiu – Școala de vară ASTRA 2022

0
899

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează, în perioada 24-26 august 2022, cea de-a doua ediție a Școlii de vară ASTRA, inițiativă de educație nonformală care are drept obiectiv transferul de cunoștințe și abilități cu un înalt grad de noutate pentru domeniul științelor informării și documentării. Ediția din acest an va fi orientată spre aplicații practice care vor urmări extinderea perspectivei participanților asupra înregistrărilor bibliografice, testarea unei opțiuni open source de management a documentelor, cunoașterea soluțiilor de conservare și valorificare a patrimoniului cultural și științific în mediul online și schițarea unui curs de dezvoltare a competențelor de evaluare a informațiilor dedicat utilizatorilor bibliotecii.

Cursurile propuse se vor desfășura gratuit la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 5, 7), instituție ale cărei acțiuni se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. În cadrul Școlii de vară ASTRA, participanții selectați vor beneficia de susținerea următoarelor cursuri: „Educarea utilizatorilor bibliotecii pentru evaluarea informațiilor” – Robert Coravu, „Noi valențe ale înregistrărilor bibliografice” – Nicolaie Constantinescu, „Koha, o soluție open source pentru managementul documentelor de bibliotecă” – Lenuța Ursachi și „Patrimoniu digital” – Silviu Borș.

Informații detaliate referitoare la modalitatea și perioada de înscriere, selecția participanților și prezentarea lectorilor și a cursurilor se regăsesc online accesând: https://bjastrasibiu.ro/comunicate/scoala-de-vara-astra-2022/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.