ŞTIRI SIBIU – Sărbătorile de iarnă în instituțiile sociale ale Primăriei Sibiu

0
206

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor Primăria Sibiu nu uită de cei care se află în situații mai puțin favorabile pentru ca și aceștia să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă.
Prin intermediul Direcției de Asistență Socială spiritul sărbătorilor de iarnă se simte în toate instituțiile sociale din subordinea Primăriei, la Cantina Municipiului, la Căminul pentru persoane vârstnice și la Adăpostul de Noapte. Acestea și-au decorat sediile cu ocazia sărbătorilor, iar beneficiarii au împodobit împreună bradul. De asemenea, au fost pregătite pachete cadou și un meniu specific pentru cei care beneficiază de masă la Cantina municipiului, pentru vârstnicii din cămin și beneficiarii Adăpostului de Noapte, dar și pentru veteranii de război.
La Cantina municipiului se pregătesc meniurile de sărbătoare pentru Crăciun și Anul Nou. Cei 200 de beneficiari se vor bucura de pachete care conțin caserole cu mâncare gătită și produse tradiționale: sarmale, cârnați, caltaboș, tobă, jumări, ciolan afumat, pastramă de porc, carne tocată, dar și de cozonaci, dulciuri, suc și fructe de sezon.
La Căminul pentru persoane vârstnice, cei 62 de seniori vor primi un meniu specific de sărbătoare alcătuit din bunătăți tradiționale, iar în ajun de Crăciun si de Anul Nou, cadouri cu dulciuri, cafea, suc și fructe.
Beneficiarii Adăpostului de Noapte se vor bucura de cadouri care vor fi oferite de comunitate pe toată perioada dintre Crăciun și Anul Nou .
Nu i-am uitat nici pe cei 17 veterani de război pentru care am pregătit pachete cadou cu produse tradiționale, dulciuri, suc și fructe de sezon, alături de o felicitare prin care ne arătăm recunoștința noastră. Pe lângă acestea, după Crăciun, cei doi veterani cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani vor primi un cadou în bani în valoare de 2300 lei/persoană.
Cu ajutorul sponsorilor și voluntarilor, Direcția de Asistență Socială a mai distribuit la aproximativ 160 de familii unde trăiesc 290 copii, dulciuri, încălțăminte de sezon, haine, pături, pachete tip shoe box, iar altor 70 de copii nevoiași din municipiul Sibiu le-au fost oferite pachete constând în alimente, dulciuri, rechizite, cărți, jucării și produse de igienă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.