Ştiri Sibiu – S-a deschis Ferma Animalelor din cadrul Zoo Sibiu

0
253

Ferma Animalelor este un proiect inițiat pentru ca micii vizitatori ai Grădinii Zoologice din Sibiu să poată interacționa cu animale domestice. Lucrările au fost finalizate și o parte dintre animale aduse, astfel că din acest final de săptămână cei mici se pot bucura de noua atracție de la Zoo. 

Copiii au posibilitatea de a interacționa cu rațe, gâște, ponei, vaci pitice, oi și capre, putându-le mângâia. Urmează să mai ajungă la Ferma Animalelor și purcei, bibilici și gâște domestice.

Ferma este amenajată în zona intrării în Grădina Zoologică dinspre pădurea Dumbrava. Pe cei 800 de metri pătrați au fost construiteopt adăposturi din lemn pentru animale, un turn de observare și o zonă de odihnă. Investiția de 774.000 lei a fost asigurată dinbugetul local.

Precizăm că pentru vizitarea Fermei Animalelor nu se plătește taxă suplimentară.

Grădina Zoologică Sibiu, casă bună pentru animale

Un semn că cele 300 de animale din 70 de specii se simt bine în Grădina Zoologică este faptul că acestea se reproduc în captivitate. În prezent, spre exemplu, vizitatorii îi pot vedea pe cei doi pui gemeni de maimuță marmoset, care mai au frate născut anul trecut, tot la Zoo Sibiu.

Un al treilea pui, de maimuță babuin, a împlinit și el o lună de când este locatar al Zoo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.