ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – VÂLCEA – CAMPANIA NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A AGRESIUNII SEXUALE ASUPRA MINORILOR „Atingeri Nedorite”

0
229

Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, implementeaza  campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri Nedorite”, semnată de agenția de comunicare integrată Mercury360.

Obiectivul principal al inițiativei îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor si publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.

„ Agresiunea sexuală asupra minorilor este un fenomen global în evoluție și una dintre cele mai grave forme de criminalitate, cu unele consecințe de lungă durată, pentru că marchează victimele pentru tot restul vieţii lor. În timp, amintirile se estompează, însă trauma nu trece niciodată.

Tocmai de aceea, prevenirea abuzurilor sexuale asupra copiilor trebuie să fie o prioritate a noastră, a tuturor, deoarece doar prin creșterea gradului de conștientizare și inițiative adecvate putem preveni acest act infracțional si reduce numărul victimelor. Măsurile preventive eficiente pot fi implementate mai bine atunci când experți din toate domeniile cooperează, atât între ei, cât și cu restul societății. Un exemplu de bune practici este parteneriatul tradițional cu Asociația Telefonul Copilului și Ambasada Statelor Unite al Americii în România, iar campania lansată reconfirmă că împreună putem oferi sprijin celor mici. ”, a declarat comisarul-șef Ștefan-Andrei Lință, împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române.

În cadrul campaniei, copiii vor învăţa despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Copiii vor afla că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţăpentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro si pe platforma online a organizatieihttps://www.116111.ro/.

Materialele informative pentru copii includ conţinut elaborat de psihologii Asociatiei Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”. Copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

Pentru publicul larg, campania de prevenire include un spot video și un spot radio, materiale de sprijin se regasesc si pe site-ul Politiei Romane si pe site-ul IPJ Valcea , materiale al căror mesaj reprezintă un apel la prevenire îndreptat și către adulții din jurul copiilor vulnerabili, dar și un apel în vederea semnalării la 112 a situațiilor în care viaţa copiilor este pusă în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.