ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – VÂLCEA – ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN JUDEȚUL VÂLCEA PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ

0
256

Peste 780 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 143 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică, în urma unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, care s-a desfășurat în perioada 7 – 13 martie a.c., în tot județul Vâlcea.

Astfel, până duminică, polițiștii vâlceni au intensificat controalele în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 786 de contravenţii, în valoare de peste 300. 000 de lei, pentru nerespectarea limitei legale de viteză (287), consumul de băuturi alcoolice la volan (11), depășiri neregulamntare (28), abateri ale biciliștilor (45), abateri ale pietonilor (9) și pentru nepurtarea centurii de siguranță (82).

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 143 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 79 pentru depășirea limitei legale de viteză, 19 pentru alte nereguli și au retras 30 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier (5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și o infracțiune pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

Exemplu:

La data de 8 martie a.c., polițiștii din Râmnicu Vâlcea și din comuna Fârtățești au depistat în trafic 2 autoturisme conduse în comuna Fârtățești și în municipiul Râmnicu Vâlcea, de către 2 bărbați care se aflau sub influența alcoolului.

Astfel, în urma testării acestora cu aparatul etilotest, au rezultat valoari de 0,50 mg/l și 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducători auto au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au fost întocmite 2 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și în perioada următoare, polițiștii vor continua acțiunile pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autoturisme, în special pentru prevenirea și combaterea conducerii autoturismelor de persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.