ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
177

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2017, un bărbat de 45 de ani, din Pitești, neînregistrându-se la organul fiscal teritorial, ar fi efectuat operațiuni comerciale, constând în cumpărarea în scop de revânzare a 194 de autoturisme second-hand, operațiuni în urma cărora a obținut venituri, pe care le-a ascuns în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale aferente către bugetul de stat.

Prejudiciul adus bugetului statului este în valoare de aproximativ 330.000 de lei, pentru recuperarea căruia a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada octombrie 2016-ianuarie 2017, un bărbat de 45 de ani, din Arad, în calitate de agent de vânzări, și-ar fi însușit din gestiunea societății al cărei salariat era, prin completarea în fals a unor chitanțe emise către diferiți clienți, suma de aproximativ 3.000 de lei, bani proveniți din încasări.

 Prejudiciul a fost achitat parțial.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 26 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 27 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 47 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 109 km/h.

Femeia a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 21 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe DJ 702, pe raza localității Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 27 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 49 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

  •  

Activităţi  de combatere a delictelor silvice

În perioada 25-27 februarie a.c., polițiștii argeșeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, sau specialiști silvici, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat 13 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 65 de ani, care transportau material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos sau cu documente completate necorespunzător.

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 13 metri cubi de material lemnos.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

  •  

Exemple:

În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești, care au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au depistat, pe DJ 702, un bărbat de 43 de ani, din Micești, care transporta cantitatea de 2,5 mc de material lemnos, cu o autoutilitară, fără documente legale de proveniență și transport.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Topoloveni.

  •  

În ziua de 27 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești, care au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au depistat, pe DJ 731, un bărbat de 53 de ani, din Corbi, care transporta cantitatea de 2,5 mc de material lemnos, cu o autoutilitară, fără documente legale de proveniență și transport.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.