ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
368

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

 •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 42 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești,  fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 132 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, totodată fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

 •  

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 36 de ani, din Schitu Golești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, totodată fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 •  

Conduceau fără drept

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Mușătești, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

 •  

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 47 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe strada Rm. Vâlcea, de pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

 •  

Conducea cu un permis susceptibil a fi fals

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 33 de ani, din Poienarii de Muscel, care conducea un autoturism pe raza municipiului Câmpulung, iar cu ocazia verificărilor, a prezentat pentru control un permis de conducere cu însemnele autorităților din Marea Britanie, susceptibil a fi fals.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că documentul nu figurează în evidențele statului în cauză, iar persoana depistată în timp ce conducea, nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept și uz de fals, conform art. 335 și 323 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

 •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat o femeie de 44 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DJ 734, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Valoarea alcoolemiei în aerul expirat a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celei în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 •  

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 59 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 •  

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 43 de ani, din Corbi, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 •  

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Topoloveni au depistat un tânăr de 23 de ani, din Leordeni, care conducea un moped pe DN 7, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, în urma testării cu apartul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

 •  

Acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice în mediul rural

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au acționat, pe raza de competență, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor antisociale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos și a faptelor ilegale asociate exploatării, circulației, depozitării și comercializării materialelor lemnoase, dar și pentru respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

Au fost verificate 24 de autovehicule și au fost legitimate 32 de persoane.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.680 de lei, după cum urmează:

– 6 sancțiuni, conform O.U.G. 195/2002 R, în valoare totală de 3480 lei;

– o sancțiune, conform OUG 34/2008 R, în valoare totală de 2000 lei;

– o sancțiune, conform Legii 61/1991 R, în valoare totală de 200 lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 25 de ani, din Tigveni, care a tăiat 12 arbori, specia salcâm, din fondul forestier de pe raza comunei Tigveni, pe care i-a sustras și transportat, cu atelajul hipo, în vederea valorificării.

Materialul lemnos, în cantitate de 0,700 mc, a fost ridicat în vederea cercetărilor și lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Șuici.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art.107 și art.109 din Legea 46/2008 R.

 •  

Activități de combatere a delictelor silvice

În perioada 25-27 martie a.c., polițiștii argeșeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, sau specialiști silvici, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat șase bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 60 de ani, care au tăiat sau transportau material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos sau cu documente completate necorespunzător.

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 12 metri cubi de material lemnos.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 și a fost întocmit un dosar penal conform art.107 și art.109 din Legea 46/2008.

Materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

 •  

Exemplu:

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Hârtiești, care au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au depistat, pe raza de competență, un bărbat de 40 de ani, din Vulturești, care a tăiat, fără drept, din afara fondului forestier, cantitatea de 8 mc de material lemnos, de esență fag, carpen și salcâm.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat proprietarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.