ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
296

Prinși în flagrant delict și reținuți de polițiști

În noaptea de 23 spre 24 martie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat, în flagrant delict, trei bărbați, care încercau să sustragă combustibil din rezervorul unui camion parcat pe raza localității Coșești.

Bărbații, de 19, 23, respectiv 24 de ani, toți din Mălureni, au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat, iar după administrarea probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conducea fără drept

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 30 de ani, din Merișani, care conducea un autoturism pe b-dul Nicolae Bălcescu, din Pitești, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul penal, iar cercetările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 24 martie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rurtier Argeș au depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Suceava, care conducea un ansamblu auto format dintr-o autoutilitară și semiremorcă, pe DN 7,  pe raza localității Drăganu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Fără permis și  sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier

În dimineața zilei de 24 martie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe raza localității Cocu.

În urma verificărilor preliminare, efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, un bărbat de 32 de ani, din Cocu, care conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț.

În urma evenimentului rutier, au rezultat numai pagube materiale.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că în noaptea de 13 spre 14 martie a.c., un bărbat de 31 de ani, din Berevoești,ar fi pătruns, fără drept, în locuința unei femei de 66 de ani, din Berevoești, pe care ar fi amenințat-o cu moartea în momentul în care a fost surprins și căreia i-ar fi sustras suma de aproximativ 500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

Reamintim că, la data de 14 martie a.c., bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, privind pe un bărbat de 50 de ani, din Pitești, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 22 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, cu sprijinul polițiștilor Secției de Poliție Rurală Călinești, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, privind pe un bărbat de 27 de ani, din comuna Călinești, condamnat la un an, trei luni și 10 zile de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

Transportau lemne fără proveniență legală

În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Călinești au depistat un bărbat de 27 de ani, din Boțești, care transporta material lemnos, pe raza comunei Dobrești, cu o autoutilitară, fără a poseda documente de proveniență sau de însoțire a transportului.

În urma evaluării de către un specialist, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 2,7 mc material lemnos, de esență carpen și fag.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără proveniență legală, a fost confoscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

  •  

În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 35 de ani, din județul Dâmbovița, care transporta material lemnos, pe raza comunei Bogați, cu o autoutilitară, fără a poseda documente de proveniență sau de însoțire a transportului.

În urma evaluării de către un specialist, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 2 mc material lemnos, de esență carpen și salcâm.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără proveniență legală, a fost confoscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.