ŞTIRI SIBIU – Recomandările pompierilor sibieni pentru un Revelion în siguranță!

0
257

Pentru ca sfârșitul de an să fie unul fericit, lipsit de evenimente negative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu reamintește cetățenilor importanța respectării următoarelor măsuri:

⚠Atenție la artificii/petarde!

• nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;
• nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
• păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele;
• se interzice așezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor și artificiilor aprinse.

Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii S.M.U.R.D. atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.
De asemenea, având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în unități de cazare, de alimentație publică și în obiective care organizează evenimente cu public numeros, pentru reducerea posibilităților de apariție a incendiilor, pompierii militari sibieni atrag atenția organizatorilor de evenimente asupra principalelor aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere:
ATENȚIE !

  • respectarea capacității maxime de utilizatori a spațiului în care se desfășoară evenimentul;
  • asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
  • asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă;
  • organizarea jocurilor de artificii se va face cu respectarea prevederilor legale, referitor la obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare, respectarea distanţelor de siguranţă și asigurarea măsurilor de supraveghere şi intervenţie.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu se află la datorie și sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.