Ştiri Sibiu – Primăria Sibiu depune un proiect în cadrul PNRR pentru construirea unui al doilea centru de aport voluntar al deșeurilor

0
154

În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună se va solicita acordul pentru depunerea unui proiect în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență, în vederea obținerea finanțării europene nerambursabile, scopul fiind construirea unui centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar.

“Primul proiect pentru construirea unui astfel de centru a fost depus deja, urmând a fi amenajat pe 4.000 mp de teren. Acest al doilea centru va fi mai mare, pe un teren cu o suprafață de aproximativ 30.000 de mp, și va permite colectarea mai multor tipuri de deșeuri care nu pot fi colectate în containerele de acasă sau de lângă bloc. Cetățenii vor putea aduce aici deșeurile colectate selectiv, scopul fiind acela de a crește gradul de colectare pe fracții. Astfel, spre exemplu, sibienii care doresc să treacă la abonamentul Eco, vor avea două spații în care pot preda cantitatea de deșeuri necesare pentru reducerea costurilor abonamentului. De asemenea, în cazul deșeurilor din construcții, cetățenii le pot transporta singuri până la acest centru, fără a mai plăti operatorului de salubrizare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În acest centru se vor putea colecta deșeuri din construcții, periculoase, electrice, electronice și electrocasnice, mobilier, plastic, sticlă, anvelope uzate, metal, deșeuri din grădină, precum și cadavre de animale. Conform estimărilor, acest centru ar putea primi 8.500 de tone de deșeuri/an.

Amenajarea centrului va presupune construcția unei platforme și a unei hale, amplasarea unor containere și echiparea cu utilaje pentru gestionarea deșeurilor, detaliile tehnice urmând să fie stabilite prin studiul de fezabilitate care se va elabora.

Pentru această investiție valoarea care se va putea finanța prin PNRR este de 5,58 milioane de Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.