ŞTIRI SIBIU – Presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen, scapa basma curata si din mainile autoritatilor locale

Presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen, scapa basma curata si din mainile autoritatilor locale. Nimeni nu a gasit un cadru legal pentru a amenda cuplul prezidential pentru neportul mastii de protectie sanitara la iesirea din Biserica Evanghelica in data de 10 octombrie cand, in judetul nostru, valul 4 al pandemieri de Covid 19 facea ravagii.

In raspunsul oferit de catre oamenii legii petitionarului Cristian Dan se arata ca, citam:”In urma verificarilor efectuate privind petitia dumneavoastra, adresata Ministerului Afacerilor Interne si remisa spre competenta solutionare Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, va comunicam faptul ca nu au rezultat aspecte de incalcare a cadrului legal.”.

Politistii recunosc insa faptul ca, pe raza judetului nostru, in data de 10 octombrie cand familia prezidentiala s-a aflat in vizita la Catedrala Evanghelica erau in vigoare prevederile emise de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, prin urmare si purtarea mastii in spatii publice era obligatorie.

Articolul folosit in apararea sa de catre familia prezidentiala spune ca, sunt scutite de obligativitatea portului mastii sanitare persoanele care “desfasoara activitati in spatiile publice deschise, inclusiv sportive, in mod individual sau cu persoanele cu care locuiesc”.

Decizia autoritatior, atat nationale cat si locale au lasat un gust amar atat petitionarului Cristian Dan care spune ca legea nu se aplica la fel pentru toata lumea cat si pentru alte autoritati. Sindicatele din politie de exemplu s-au aratat de asemenea scandalizate de parcursul acestui subiect si au cerut, mai in gluma, mai in serios, fie sa se gaseasca un politist care sa aiba curajul de a constatat abaterea si sa o sanctioneze, fie sa ia si oamenii simpli exemplul prezidential si, atunci cand sunt opriti pe strada si intrebati de masca sanitara sa arate o poza a presedintelui care se afla in vizita la Sibiu, fara a respecta normativele in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version