ŞTIRI SIBIU – POLIȚIȘTII DIN CISNĂDIE, „AJUTOARELE” LUI MOȘ CRĂCIUN PENTRU O COMUNITATE AFLATĂ ÎN DIFICULTATE

0
66

37 de copiii au fost vizitați ieri de spiridușii în uniformă a lui Moș Crăciun, polițiștii din Cisnădie dorind să aducă un strop de bucurie și de speranță în sufletele acestor copii.

La data de 22 decembrie a.c., mai multe echipaje de poliție îți făceau apariția în mica zonă rezidențială din apropierea fermei Seviș, unde locuiesc mai multe familii cu situații financiare modeste.

În prag de sărbători, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au dorit să aducă un zâmbet pe chipurile celor 37 de copii care trăiesc aici. Deși lipsa resurselor materiale este evidentă, ne-am bucurat să vedem că toți copiii sunt frumoși și sănătoși și privesc viața cu optimism iar gestul nostru ne dorim să le fi întărit credința că polițistul le este, mai întâi de toate, un prieten.

S-au bucurat nespus să îi primească pe polițiști, să îi colinde și să deschidă cu mare încântare darurile primite (alimente de bază, produse de igienă personală și mult așteptatele dulciuri de Crăciun).

Este o perioadă de sărbătoare care trebuie să ne amintească să dăruim și să îi bucurăm pe cei din jur.

Crăciun Fericit tuturor!

ALTE ACTIVITĂŢI

Nereguli în transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos

În perioada 20 – 22 decembrie a.c., polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au desfășurat o acțiune pe linia transportului, depozitării și comercializarii materialului lemnos pe raza municipiului Sibiu.

Cu această ocazie, în urma verificărilor efectuate la un depozit de material lemnos din municipiul Sibiu, s-a constatat o diferență totală între stocurile faptice și cele scriptice de 115,75 mc lemn rotund din specia gorun.  

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 15.000 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea faptică a cantității de 115,75 mc lemn rotund din specia gorun,  în valoare de 72.340 lei, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

Totodată, s-a constatat că societatea care a efectuat transport de material lemnos pentru depozitul verificat nu a respectat întocmai obligațiile cu privire la datele încărcate în aplicația SUMAL, un număr de 5 transporturi fiind astfel desfășurate în condiții neconforme. Astfel, societății de transport i-au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei.

Operațiuni fără drept cu articole pirotehnice

În cursul zilei de 22 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au continuat acțiunile de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează cu precădere deținerea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice.

Astfel, polițiștii au depistat doi bărbați, unul în vârstă de 20 de ani, din Poplaca și unul în vârstă de 42 de ani, din Rășinari, la ale căror domicilii au fost identificate mai multe articole pirotehnice din categoria F2 și F3, interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate, valoarea totală a articolelor confiscate fiind de 1.900 de lei.

În ambele cazuri au fost deschise dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Cercetările continuă la nivelul S.A.E.S.P. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

UPDATE: Reținuți, după ce și-ar fi agresat sora

La data de 22 decembrie a.c.,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Săliște a dispus arestarea preventivă a celor două persoane pentru 30 de zile.

Cei doi bărbați au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Știrea inițială: La data de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au reținut doi bărbați în vârstă de 40, respectiv 50 de ani, frați, domiciliați în localitatea Ludoș, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal și distrugere.

Cei doi bărbați sunt bănuiți că, în noaptea de 12/13 decembrie a.c., în jurul orei 01,00, pe fondul unor conflicte de familie, ar fi pătruns fără drept în imobilul în care locuiește sora lor, tot în Ludoș, ar fi agresat-o, lovind-o cu un cuțit și cu pumnii și ar fi distrus în același timp mai multe bunuri din locuință. De asemenea, ar fi împedicat-o pe femeia în vârstă de 44 de ani să părăsească locuința sau să solicite telefonic sprijinul forțelor de ordine, sesizarea fiind transmisă polițiștilor în dimineața zilei de 13 decembrie, după ce cei doi frați ar fi părăsit imobilul.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au luat măsura reținerii celor doi bărbați pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 08,45, pe DJ 106B, între Șura Mică și Sibiu, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Ocna Sibiului, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Totodată, s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism este unul fals.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

***

La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 02,35, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Dumbrăvii dinspre strada Siretului spre strada Ludoș, un sibian în vârstă de 30 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de pe partea stângă a sensului de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanțele exacte care au dus la producerea acestui autoaccident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here