Ştiri Sibiu – Peste 160 de misiuni ale pompierilor militari sibieni în acest sfârșit de săptămână

0
170

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 167 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă peste 140 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Totodată, în această perioadă, pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui număr de trei incendii produse la gospodăriile cetățenești din localitățile Richiș (comuna Biertan), Boian(comuna Bazna) și Tălmaciu.

Primul incendiu a izbucnit în dimineața zilei de sâmbătă ( 2 iulie.a.c.) la o anexă gospodărească, depozitare de aproximativ 20 mp din sat Boian, comuna Bazna.
Au acționat pompierii medieșeni cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD alături de membrii SVSU Bazna.
Un scurtcircuit electric a generat incendiul care a făcut scrum mai multe unelte depozitate în magazie precum și aproximativ 25 de baloți de lucernă (cca.500 kg). Intervenția promptă a forțelor a condus la limitarea și înlăturarea pericolului de extindere a incendiului la casele aflate în imediata vecinătate.

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică (3 iulie a.c.), în jurul orei 7:00, în localitatea Tălmaciu, str. Cibinului la acoperișul unei anexe gospodărești utilizată ca bucătărie de vară.

Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp de forțele sosite la fața locului (pompierii Punctului de lucru Șelimbăr și membrii SVSU Tălmaciu).
Din cauza unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat acoperișul s-a deteriorat și a ars pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Nu s-au înregistrat alte daune.

Cel de-al treilea incendiu s-a manifestat în cursul după-amiezii de duminică, la o casă de locuit din satul Richiș, comuna Biertan.La locul indicat s-au mobilizat prompt două autospeciale de stingere și un echipaj de prim-ajutor medical calificat SMURD.

La incendiu au participat și membrii SVSU Biertan.
Un bărbat, cu tulburări de comportament a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la CPU Mediaș.
Incendiul a afectat casa în proporție de cca 90% , mobilierul și electrocasnicele.

Totodată, echipa pirotehnică ISU Sibiu a fost solicitată sâmbătă, în jurul orei 10:00 în localitatea Porumbacu de Sus, pentru asanarea unui proiectil exploziv, calibrul 100 mm, fără focos, găsit de un cetățean în albia râului din vecinătatea gospodăriei.

Atragem atenția tuturor cetățenilor să respecte următoarele măsuri de protecție și prevenire, la identificarea unui element de muniție:
• nu atingeți aceste elemente.
• nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
• nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
• anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.