ŞTIRI SIBIU – Orele, în format fizic, au fost reluate în 138 de unități de învățământ din județul Sibiu

0
162

În conformitate cu prevederile ordinului comun al Ministerului Educației (nr. 5.558/05.11.2021) și al Ministerului Sănătății (2.389/05.11.2021), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I (nr. 1.064/05.11.2021) orele au fost reluate, în format fizic, în unitățile de învățământ unde rata de vaccinare a personalului angajat este de minim 60%.

            În celelalte 43 unități de învățământ orele se vor desfășura, în această săptămână, în format online. Dintre aceste unități școlare, una funcționează în sistem hibrid, conform deciziei Consiliului de administrație a unității de învățământ. Această situație se poate îmbunătăți, deoarece modificarea scenariilor după care se vor desfășura orele se va realiza în fiecare zi de vineri, prin decizia consiliilor de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar, cu informarea ISJ Sibiu, în situația atingerii procentului de minim 60% personal vaccinat angajat în școală.

            Cursurile cu prezenţă fizică la nivelul întregii unităţi de învăţământ se suspendă pentru o perioada de 14 zile dacă 50% din totalul grupelor/claselor au cursurile întrerupte din cauza îmbolnăvirilor cu SARS-Cov 2, prevede același ordinul comun. Totodată, cursurile cu prezenţă fizică într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar/conexe, se vor suspenda pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare, astăzi, 08.11.2021, în județul Sibiu un număr de 13 233 preșcolari și elevi (20,02%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.

ISJ Sibiu monitorizează atent situația epidemiologică, desfășurarea procesului instructiv- educativ în condiții optime pentru toți elevii, în toate unitățile școlare de pe raza județului Sibiu precum și procesul de vaccinare a întregului personal angajat din sistem aflat într-o dinamică continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.